Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

April 4, 2012

VIDEO: Stanovisko Komisie rozhodcov zo zasadnutia konaného 02.04.2012

BRATISLAVA (SFZ) - Zverejňujeme stanoviská Komisie rozhodcov zo zasadnutia konaného dňa 2. apríla 2012 v Bratislave

 
 
 
 

Stanovisko Komisie rozhodcov SFZ

Slovan - Senica (CL, 24.kolo)

Prehrať video

Po súboji o loptu v pokutovom území s brániacim hráčom spadol útočník na zem z dôvodu, že stúpil na loptu. V zmysle Pravidla 12 Zakázaná hra a nešportové správanie k priestupku neprišlo, rozhodca nesprávne prerušil hru a nariadil pokutový kop. Z dôvodu, že brániaci hráč sa priestupku nedopustil, jeho potrestanie ŽK bolo tiež nesprávne.

Slovan - Senica (CL, 24.kolo)

Prehrať video

Útočník si spracoval prihrávku hruďou a následne úmyselne pohybom ruky k lopte zmenil jej smer tak, že sa dostal do gólovej príležitosti, ktorú premenil. Rozhodca prehliadol tento priestupok, ktorý mal klasifikovať ako porušenie Pravidla 12. Hru mal prerušiť v momente zakázanej hry rukou a nariadiť PVK v prospech brániaceho družstva. Navyše mal útočníka napomenúť žltou kartou za nešportové správanie, ktorý sa snažil nešportovým spôsobom získať výhodu v prospech svojho družstva.

Slovan - Senica (CL, 24.kolo)

Prehrať video

Podrazenie útočníka brániacim hráčom, rozhodca správne nariadil PVK v prospech útočiaceho družstva. Obrancu za bezohľadné podrazenie súpera mal napomenúť ŽK, nesprávne osobným trestom napomenul jeho spoluhráča.

Slovan - Senica (CL, 24.kolo)

Prehrať video

Brániaci hráč vo vlastnom pokutovom území za chrbtom rozhodcu úmyselne udrel hlavou súpera v momente, keď lopta bola v hre. V zmysle výkladu Pravidla 12 sa jednalo o hrubé nešportové správanie, rozhodca mal prerušiť hru, nariadiť pokutový kop a hráča vylúčiť. Následne, keď už bola lopta mimo hry, hráč, ktorý bol udretý v pokutovom území odplácal udretím súpera rukou do jeho tváre. V zmysle výkladu Pravidla 12 sa jednalo taktiež o hrubé nešportové správanie – udretie súpera v prerušenej hre, hráč mal byť za priestupok vylúčený.

Trenčín - Ružomberok (CL, 24. kolo)

Prehrať video

Rozhodca v zmysle Pravidla 12 Zakázaná hra a nešportové správanie mal prerušiť hru a nariadiť pokutový kop za podrazenie súpera v pokutovom území. V zmysle výkladu Pravidla 12 mal tiež obrancovi udeliť ŽK za nešportové správanie – zmarenie sľubne sa rozvíjajúcej akcie súpera.