Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

March 30, 2012

VIDEO: Stanovisko Komisie rozhodcov zo zasadnutia konaného 29.03.2012

BRATISLAVA (SFZ) - Zverejňujeme stanoviská Komisie rozhodcov zo zasadnutia konaného dňa 29. marca 2012 v Bratislave

 
 
 
 

Stanovisko Komisie rozhodcov SFZ

Slovan - Trenčín (CL, 23.kolo)

Prehrať video

Asistent rozhodcu v zmysle Pravidla 10 správne nesignalizoval dosiahnutie gólu domácich, pretože lopta úplne neprešla za bránkovú čiaru medzi bránkovými žrďami a pod brvnom. 

Žilina - Košice (CL, 23.kolo)

Prehrať video

Rozhodca v zmysle Pravidla 12 Zakázaná hra a nešportové správanie mal prerušiť hru a nariadiť pokutový kop v prospech hostí za vrazenie do súpera v pokutovom území domácich. V zmysle pravidla 12 mal tiež hráčovi domácich udeliť žltú kartu za nešportové správanie - zmarenie sľubne sa rozvíjajúcej akcie súpera.

Žilina - Košice (CL, 23.kolo)

Prehrať video

Asistent rozhodcu nesprávne posúdil situáciu z Pravidla 11. V zmysle pravidla útočník domácich nebol v momente prihrávky bližšie k súperovej bránkovej čiare ako lopta a predposledný hráč súpera. V tejto situácii asistent rozhodcu nesprávne signalizoval HMH, pravidlo nebolo porušené.

Podbrezová - L.Mikuláš (II.liga, 22.kolo)

Prehrať video

Asistent rozhodcu správne posúdil situáciu z Pravidla 11. V zmysle pravidla nebol domáci útočník nachádzajúci sa pred brankárom hostí v momente prihrávky od spoluhráča bližšie k súperovej bránkovej čiare ako lopta. V tejto situácii asistent rozhodcu správne nesignalizoval porušenie Pravidla 11, družstvo domácich dosiahlo regulárny gól.

Podbrezová - L.Mikuláš (II.liga, 22.kolo)

Prehrať video

Rozhodca v zmysle Pravidla 12 Zakázaná hra a nešportové správanie nesprávne nariadil po páde útočníka v pokutovom území hostí pokutový kop v prospech domácich. V tomto prípade išlo o nešportové správanie zo strany útočníka, ktorý pádom na zem predstieral priestupok braniaceho hráča s úmyslom získať v prospech svojho družstva nariadenie pokutového kopu. Rozhodca mal prerušiť hru, udeliť žltú kartu útočníkovi za nešportové správanie a nariadiť nepriamy voľný kop v prospech brániaceho družstva.

Slovan - Senica (SP, 4.kolo)

Prehrať video

Rozhodca v zmysle Pravidla 12 Zakázaná hra a nešportové správanie správne nariadil priamy voľný kop v prospech hostí za vrazenie do súpera v strede hracej plochy. V zmysle výkladu pravidla 12 išlo o hrubé nešportové správanie - vrazenie do súpera vykonané neprimeranou intenzitou bez možnosti hrať s loptou. Rozhodca nesprávne udelil hráčovi žltú kartu, hráča mal za tento priestupok vylúčiť z hry.