Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

June 3, 2015

Trénerovi Kozákovi sa hlásilo 24 reprezentantov

SENEC (TASR) - Slovenská reprezentácia má pred sebou päťdňový tréningový kemp pred zrazom na Macedónsko

 
 
 
 
Tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák na zraze pred kvalifikačným zápasom v C - skupine kvalifikácie na EURO 2016 proti Macedónsku 3. júna 2015 v Senci.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák mal na stredajšom úvodnom zraze v Senci pred stretnutím s Macedónskom (nedeľa 14. júna o 20.45 h v Žiline) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska k dispozícii očakávaných 24 hráčov. Zo širšej 27-člennej nominácie chýbali len ofenzívny stredopoliar poľskej Legie Varšava Ondrej Duda, krídelník gréckeho klubu PAOK Solún Róbert Mak a útočník zámorského FC New York City Adam Nemec. Spomenutá trojica má ešte súťažné povinnosti u svojich zamestnávateľov. 

Obranca ruského Dinama Moskva Tomáš Hubočan sa zranil 18. mája v súboji tamojšej najvyššej súťaže a následne vynechal aj záverečné dve kolá I. ligy, napriek tomu sa však dostal do nominácie. "Nehral, ale som pevne presvedčený, že je dostatok času, aby sme ho dali do poriadku. Verím, že bude fit," vysvetlil rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák

"Ide nám o to, aby sme sa čo najlepšie nachystali na dôležitý duel proti Macedónsku. Chceme byť úspešní a uspieť môže len ten, kto sa dobre pripraví. Tento termín je z môjho pohľadu trochu špecifický a nešťastný, z tohto dôvodu sme zraz naplánovali už teraz. Niektorým chlapcom sa skončili súťaže skôr, iným neskôr, niektorí dokonca ešte hrajú. Prvých päť dní do nedele budú mať dosiaľ viac vyťažení chalani iný program ako tí, čo trénovali menej. Chceme ich dobre nastaviť, aby na ´ostrom´ zraze na budúcu stredu 10. júna boli v optimálnom stave a mohli sme sa sústrediť už na Macedónsko," prezradil Ján Kozák

Šesťdesiatjedenročný kouč objasnil tiež dôvod presunu prípravného kempu spod Tatier k Slnečným jazerám: "V Poprade je dostupné len jedno ihrisko a potrebovali sme mať istotu, že v prípade nepriaznivého počasia nám terén umožní trénovať." 

Martin Škrtel sa na stretnutie s reprezentačnými kolegami tešil. "Bolo trochu ťažšie sa na to skoncetrovať, keďže už viacerí máme po sezóne a boli sme pripravení na dovolenky. Termín zápasu nie je našťastnejší, ale my sme profesionáli a musíme sa s tým vyrovnať. Tento kemp je na dobro veci, že budeme spolu, potrénujeme. Následne budeme mať dva dni voľno a potom už nabehne príprava na ostrý zápas. Myslím, že kemp splní účel a dobre nás pripraví na samotné stretnutie, pretože vždy je iné trénovať sám a trénovať v kolektíve," povedal.

Opora zadných radov národného tímu i FC Liverpool verí, že Slováci duel proti Macedónsku zvládnu. "Papierovým favoritom možno sme, ale už veľakrát sme sa presvedčili, že to musíme potvrdiť na ihrisku. Aj prvý zápas u súpera nebol jednoduchý, domáci nastrelili nejaké tie tyčky, brvná. Bol to ťažký zápas a taký istý ťažký bude aj teraz. Majú nového trénera a hráči sa budú chcieť ukázať. Ale ja verím v silu tohto mužstva a viem, že kvalita je na našej strane.  Myslím, že ak každý z nás predvedie akési optimum, ktoré sa od neho čaká, tak potom by sme zápas mali zvládnuť a ja pevne verím, že ho aj zvládneme," dodal Škrtel.

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z piatich doterajších zápasov nazbieralo plný počet 15 bodov za víťazstvá na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1), na pôde Bieloruska (3:1), Macedónska (2:0, góly: Juraj Kucka, Adam Nemec) a doma s Luxemburskom (3:0). Tímu Macedónska patrí po polovici eliminácie s 3 bodmi predposledná piata priečka: hneď na úvod podľahlo v Španielsku (1:5), nasledovalo dosiaľ jediné víťazstvo doma nad Luxemburskom (3:2), potom prišli tri prehry: na Ukrajine (0:1) a dve v domácom prostredí - spomenutá so Slovenskom (0:2) a koncom marca s Bieloruskom (1:2). 

Na vystúpenie v Skopje si pamätá aj strelec gólu Juraj Kucka: "Bolo to ťažké meranie síl. Išli sme síce do vedenia, po ich chybe sme pridali druhý presný zásah a potom sme to udržali, no sú nepríjemní. Treba si dať na nich pozor." Dvadsaťosemročný stredopoliar talianskeho FC Janov patril k tým, ktorým sa klubové povinnosti skončili neskôr, oddychovať teda bude môcť až po nedeli 14. júna. "Teraz sa nedá. Najprv sa musíme pripraviť na Macedónsko a po ňom uvidím, čo vymyslím," pokračoval Kucka. Na zraz sa už tešil: "Boli to dva mesiace, takže si myslím, že sa tešil každý. Nálada aj partia je teraz veľmi dobrá."