Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

September 2, 2014

VIDEO: Fanúšikov neodradil ani dážď, hráči zvládli podpisový maratón s úsmevom

SENEC (SFZ) - Ján Ďurica o stretnutí s fanúšikmi po tréningu reprezentačného Á-čka: "Takéto akcie pre deti a fanúšikov? Neváhajte, s radosťou kedykoľvek aj v budúcnosti"

 
 
 
 
Ján Ďurica (vpravo) počas stretnutia s fanúšikmi po otvorenom tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie na štadióne v Senci. Senec, 1. septembra 2014.

Ani upršané a sychravé počasie neodradilo fanúšikov slovenskej futbalovej reprezentácie od návštevy otvoreného tréningu zverencov trénera Kozáka na štadióne v Senci. Pôvodne mali hráči trénovať na hlavnej ploche a diváci mali podľa plánov sledovať tréningovú jednotku z pohodlia sedadiel tribúny NTC v Senci. "Človek mieni, pán Boh mení," hovorí jedno známe slovenské porekadlo a tak museli všetci improvizovať. 

Prehrať video

Hráči šetrili dažďom nasiaknutú hlavnú plochu na štvrtkový duel dvadsaťjednotky so Škótskom a tak sa presunuli na tréningové ihrisko. Diváci opustili krytú tribúnu, vytiahli pršiplášte, dáždniky alebo im stálo za to zmoknúť do nitky a presunuli sa bližšie k svojim miláčikom a organizátori zatiaľ premýšľali ako sprostredkovať po tréningu sľúbené stretnutie s hráčmi. Prví schádzali z ihriska Hamšík, Mak a Ďurica. Mareka si odchytili v neustálom lejaku najstatočnejší fanúšikovia už po ceste do kabín. Fotografie, podpisy..., Marek vyhovel každému, hoci vedel, že druhé kolo ho čaká ešte na tribúne. Tam vzniklo improvizované miesto pre autogramiádu a čakalo sa na hráčov. S výnimkou Miňa Stocha, ktorý sa stretol s fanúšikmi a popodpisoval kartičky pri odchode do kabíny, dorazili na tribúnu k fanúšikom všetci. 

"Kuckaaa, prosím podpis...", "ja si prosím Roba Maka..." prekrikovali sa, v dobrom slovazmysle, mladí aj starší, muži aj ženy pri príchode hráčov. Nachystané tričká, lopty, albumy s fotografiami či rozdané fotografie hráčov boli v kurze. Do toho vrava plná nadšenia, ochotný prístup každého hráča a milý pohľad na SBS-károv, ktorí sa okrem služobných povinností zaujímali, kto ešte nemá fotku a ak má, komu ju majú nechať podpísať. Čo k tomu dodať? Skvelé!

Pred prvým pokusom o otvorený tréning s možnosťou stretnutia hráčov s fanúšikmi viseli vo vzduchu otázniky. Aký bude záujem? Po celodennom daždi vyvstali ďalšie. Príde vôbec niekto? Odpovede poznáme. Napriek počasiu a podmienkam, ktoré boli proti - prišli. V počte aký predčil všetky očakávania. "Dážď nás predsa nemôže odradiť," komentoval situáciu fanúšik Peter Šebo zo Senca a rukou ukazoval na nadšeného syna. "Na stretnutie s hráčmi sa predsa nezabúda." Pred štartom kvalifikácie sa azda nemohlo nič lepšie stať. Aj hráči museli vidieť a cítiť, že fanúšik si cestu k nim nájde aj keď z oblohy budú tragače padať. Za všetkých to povedal povedal po podpisovom maratóne Ján Ďurica. "Takéto akcie pre deti a fanúšikov? Neváhajte, s radosťou kedykoľvek aj v budúcnosti."

Prehrať video

Hráči sa pred tréningom stretli aj s novinármi a ani pred nimi neskrývali spokojnosť s otvorením "brán" pre fanúšikov. "Som rád, že môžu prísť, že sa môžu pozrieť a dúfam, že ich príde čo najviac," povedal obranca Michal Breznaník. Stredopoliar a zastupujúci kapitán Marek Hamšík si podobnú akciu vo svojom klube predstaviť nevie: "Je to príjemné. V Neapole by bol troška 'hurhajt'. Je to pekné gesto a môže sa to robiť častejšie." Akciu pochválil aj ďalší "Talian" Juraj Kucka: "Je to dobré pre ľudí, že sa majú možnosť pozrieť, porozprávať sa. Dúfam, že nejakí prídu. Počasie nie je najlepšie..." Prišli a aj napriek dažďu vytrvali. Ďakujeme!