Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

October 19, 2016

Slovnaft Cup, osemfinále: V Seredi rozhodol až rozstrel, Žilinčania premenili všetky pokusy

SEREĎ (SFZ/KRISTÍNA HLOŽKOVÁ) – Ani pochmúrne počasie nezabránilo v stredu poobede sústavnému skandovaniu seredských fanúšikov a tí aj napriek nepriazni osudu potiahli zápas až do penaltovej lotérie proti vedúcemu tímu Fortuna ligy

 
 
 
 
Záber zo zápasu osemfinále Slovnaft Cupu 2016/17 medzi ŠKF Sereď a MŠK Žilina, ktorý sa skončil v riadnom hracom čase remízou 1:1. Na strely zo značky pokutového kopu postúpila MŠK Žilina. Sereď, 19. október 2016

Sereďania na ceste do osemfinále Slovnaft Cupu už jedného ligistu zdolali, ViOn vyradili po víťazstve 3:1. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v 3. kole proti Pohroniu, ŠKF štartovalo 2. kolom v Krásne nad Kysucou, treťoligistu zdolal 4:0. „Šošoni“ začínali v Rožňave, po víťazstve 3:1 bol ich ďalším súperom košický VSS, s ktorým si Žilina poradila hladko 3:0. Súboj s Lipanmi v 4. kole sa vyvíjal všelijako, no aj ten nakoniec žlto-zelení zvládli.

Na seredskom štadióniku napočítali 720 divákov, ktorí videli zaujímavý zápas. Emócie lomcovali všetkými stranami, terčom mnohých prejavov hnevu bol najmä hlavný rozhodca... MŠK sa od začiatku snažil prebrať taktovku, prezentoval sa kombinačnými prvkami i presingom. Domáci sa nenechali zahanbiť a svojou bojovnosťou, niekedy na hrane pravidiel, dokazovali, že do pohárového osemfinále sa dostali právom. Podporovaní výborným publikom hľadali čo i len najmenšiu dieru v obrane favorita, množstvo príležitostí mal Morong, zborové „Aaaach!“ sa niekoľkokrát rozliehalo tribúnami.

Škrtom cez rozpočet v plánoch trénera Serede Mariána Süttöa bolo, trochu zbytočné, vylúčenie domáceho brankára Šálku, ktorý pri útoku Hlohovského vybehol mimo pokutového územia, kde zahral rukou. Nedovolene. O aktivitu hostí v prvom polčase sa staralo viacero hráčov, Káčer, Letić aj Škvarka, ktorý mal obrovskú šancu v nadstavenom čase prvej štyridsaťpäťminnútovky, no minul bránu. Škoda, že až príliš veľa vzrušenia zo strany divákov padalo na rozhodcov, fauly pribúdali, hra sa kúskovala.

Po obrátke prišlo aj viac športovej krásy, účastník II. ligy Západ sa ani v desiatich nebál útočiť, pri nebezpečných atakoch hostí bol zas spoľahlivý striedajúci brankár, skúsený Štefan Senecký. Odchovanec FC Nitra sa blysol viacerými efektnými aj efektívnymi zákrokmi, stroskotal na ňom napríklad Nigérijčan Otubanjo. Potom ale prišla 63. min a prvý gól stretnutia. Jeho autorom bol Špalek, ktorý loptu usmernil k pravej žrdi do Seneckého siete. Domácich inkasovaný gól nabudil, ich aktivita vyústila až do zisku pokutového kopu, ku ktorému sa postavil kapitán Martin Mečiar a suverénne ponúknutú príležitosť na vyrovnanie využil. To spôsobilo eufóriu, štadión sa otriasal v základoch. Kouč Süttö sa nehanbil prevziať vedenie aj nad fanúšikmi a nadšene ich dirigoval z technickej zóny. Do konca riadneho hracieho času sa už skóre nemenilo, blízko k tomu bol hlavne Nigérijčan na hrote Žiliny, ktorý v tutovke prestrelil.

V penaltovej lotérii sa viac darilo futbalistom spod Dubňa. Vavro, Hlohovský, Holúbek, Otubanjo i Káčer svoje pokusy za stáleho bučania obecenstva premenili, na domácej strane boli úspešní Varga, Loduha a Krč, neúspešným realizátorom bol iba Djiby Ba.

Z postupu do štvrťfinále sa teda po dráme radovali Žilinčania, ktorí vo štvťfinále vyzvú ďalšieho druholigistu, Skalicu. Hrá sa až na jar...

ŠKF Sereď (II. liga Západ) – MŠK Žilina (I. liga) 1:2 (0:0), 3:5 na 11 m

G: 76. Mečiar (z 11 m) – 63. Špalek
ŽK: Herrera, Otubanjo
ČK: 31. Šálka
R: Prešinský – Žákech, Borsányi – 720 divákov

Sereď: Šálka –Loduha, Krč, Djiby Ba, Mečiar – Morong, Kmeť - Mikinič (55. Laura), Kosorín (34. Senecký), Medgyes (55. Čerednyčenko) - Ventúra. Tréner Marián Süttö.

Žilina: Volešák – Herrera (79. Holúbek), Králik, Kaša, Letić – Káčer, Diaz (88. Vavro), Škvarka – Špalek, Haskić (46. Otubanjo), Hlohovský. Tréner Adrián Guľa.