Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

January 24, 2015

Mazáň mieri do poľského Bielsko-Biala, Cicman podpísal zmluvu s Bohemians Praha 1905

BRATISLAVA (TASR/SITA) - Zaujímavosti o slovenských futbalistoch v zahraničí

 
 
 
 
Člen kádra reprezentácie SR U21 Róbert Mazáň (č.14) mieri do poľského klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala. Na snímke v súboji so Salvatore Molinom v zápase baráže o postup na ME 2015 do 21 rokov Slovensko "21" - Taliansko "21" (1:1). Zlaté Moravce, 10. október 2014.

Mazáň má zo Senice namierené do poľského tímu Bielsko-Biala 

Slovenský futbalista Róbert Mazáň má z fortunaligového FK Senica namierené do poľskej najvyššej súťaže. V najbližších dňoch by mal podpísať zmluvu s poľským celkom Podbeskidzie Bielsko-Biala, informoval oficiálny web senického klubu.

"Momentálne je Mazáň na lekárskych testoch v poľskom klube. Ak dopadnú dobre, už by nemalo nič brániť prestupu. S klubom sme sa dohodli korektne na podmienkach. Robovi ďakujeme za kus poctivej práce, ktorú v Senici odviedol a v ďalšom futbalovom raste mu želáme veľa šťastia," uviedol športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Mazáň prišiel do Senice pred rokom z AS Trenčín. "Je čas sa posunúť v kariére ďalej. Bielsko-Biala vnímam ako posun vpred a je to pre mňa výzva," tvrdí ľavý obranca. Po lekárskych testoch by mal v sobotu s novým tímom odcestovať na sústredenie do Turecka. "Chcem sa presadiť najmä do základnej zostavy. V tíme je viacero Slovákov. Komunikoval som s Kristiánom Kolčákom, ktorý nedávno mužstvo posilnil," dodal Mazáň pre klubovú stránku Senice.

Náhradou za Mazáňa môže byť aj 21-ročný Slovák Sinan Medgyes, ktorý pôsobil naposledy v maďarskom ETO Győr a v Senici je od piatku na skúške. V sobotu by mal nastúpiť v prípravnom zápase na pôde Ferencvarosu Budapešť. "Po zápase sa rozhodneme, či Sinan posilní náš tím," informoval Vrťo.


Pavol Cicman podpísal zmluvu s Bohemians Praha 1905

Slovenský futbalista Pavol Cicman sa dohodol na spolupráci v českom klube Bohemians Praha 1905. Dvadsaťdeväťročný útočník naposledy pôsobil v Poľsku, kde obliekal dres tímu Siarka Tarnobrzeg. Informoval oficiálny web Bohemiansu.

"Nemal som žiadny problém s adaptáciou. Cítil som sa tu dobre, chalani mi pomohli," pochvaľoval si prvé dojmy z nového pôsobiska Cicman. "Zahrať si v českej najvyššej súťaži, navyše v Bohemianse, to je pre mňa veľká výzva. A o fanúšikoch som veľa počul, na nich sa veľmi teším," dodal.


Martin Nosek na skúške v Hradci Králové

Slovenský futbalista Martin Nosek je na týždňovej skúške v tíme najvyššej českej súťaže FC Hradec Králové. Onedlho 28-ročný obranca (nar. 26. januára 1987), ktorý bol ostatné tri roky súčasťou MFK Ružomberok, odohral za "čierno-bielych" v pozícii stopéra prvý polčas stredajšieho prípravného stretnutia proti FK Pardubice a prispel k víťazstvu 3:1. Rodák z Ilavy má podľa informácie na webe hradeckého klubu sedem dní na to, aby presvedčil o futbalových kvalitách.

"Chcem sa tu presadiť a na jar pomôcť mužstvu k lepšiemu umiestneniu. Pokiaľ ide o duel proti Pardubiciam, hralo sa mi v ňom dobre. Po dlhšom čase to bol pre mňa ´ostrý´ zápas," uviedol Martin Nosek v rozhovore na internetovej stránke FC Hradec Králové, ktorému patrí po jesenných šestnástich odohraných kolách Synot ligy posledné 16. miesto s chudobným ziskom 11 bodov. 

V prípade úspešnej "próby" by skúsený zadák rozšíril počet slovenských futbalistov v Hradci na trojicu: v klube pôsobia aj brankár Martin Kuciak a univerzál Juraj Križko. "S ´Kucom´ sa poznám z čias, keď chytal za Zlaté Moravce. Proti Jurajovi som nastupoval ako súper v ligovej súťaži," dodal M. Nosek, ktorý pred príchodom do Ružomberka pôsobil v Dubnici.