Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

October 21, 2016

Ženy v "bratskom" súboji

POPRAD (SFZ/Kristína Hložková) – Pod Tatrami sa práve koná zraz A-reprezentácie žien, ktorý oživí derby dvojzápasom s Českou republikou

 
 
 
 
Slovenská ženská reprezentácia na tréningovom kempe v NTC Poprad

V septembri ukončili zverenkyne Zsolta Pakuszu kvalifikačný cyklus na majstrovstvá Európy 2017, v konkurencii piatich tímov obsadili konečnú 4. priečku s deviatimi bodmi za 3 víťazstvá. "Ďalšia kvalifikácia štartuje na budúci rok v septembri, pôjde o majstrovstvá sveta, takže boje budú ešte náročnejšie. Chceme sa pripravovať a zapracovať do družstva niektoré nové, mladé hráčky z júlových ME do 19 rokov," ozrejmuje tréner Sloveniek.

V prípravnom stretnutí proti súperkám z Česka sa reprezentantky predstavia v Národnom tréningovom centre hneď dva razy, prvýý duel ich čaká už dnes o 17:00. "Chceme si vyskúšať niektoré herné varianty a dať priestor hráčkam zo širšieho kádra. Príležitosť určite dostanú aj nové dievčatá," naznačil svoje plány Pakusza a pokračoval, "tunajšie prostredie je jedinečné, v Poprade sme boli už v apríli a páčilo sa nám, podmienky sú tu veľmi dobré. Len dúfam, že počas zápasu bude aj počasie primerané."

Pôvodná 22-členná nominácia musela prejsť menšími úpravami, keďže slovanistky Kulová a Hollá sa nemohli zúčastniť na zraze pre vysokoškolské povinnosti. Káder doplnila iba Dominika Koleničková z FK Slovan Duslo Šaľa. Tím pozostáva najmä z legionárok, len štvoricu hráčok môžeme vídať na domácich trávnikoch! Je to trend? "Myslím si, že mladé dievčatá, ktoré ešte len prichádzajú do reprezentácie, by mali hrať doma. No vzhľadom na naše možnosti je pravdepodobné, že po čase prestúpia do zahraničia. Takže áno, je to trend," zakončil tréner A-tímu žien Slovenska.

Vstup na zápasy je voľný, naše dievčatá si zaslúžia a pčakávajú záujem a podporu slovenských fanúšikov.

PAKUSZOVA NOMINÁCIA

Korenčiová, El Dahaibiová, Chládeková – Haršanyová, Zdechovanová, Fischerová, Bíróová, Vojteková, Košíková – Fecková, Šušková, Horváthová, Škorvánková, Horešová, Šušolová, Havranová, Miháliková, Koleničková – Hmírová, Bartovičová, Líšková

PROGRAM ZÁPASOV

21.10. o 17:00 Slovensko - Česko (NTC Poprad)
24.10. o 17:00 Slovensko – Česko (NTC Poprad)