Slovenský futbalový zväz (Úvodná stránka)

Vitajte na stránkach Slovenského futbalového zväzu.

 
 
 
 
 

September 22, 2016

Slovnaft Cup: Debut 18-ročného Halgoša okorenený dvomi exportnými gólmi

PÚCHOV (SFZ/PETER ZEMAN) - Obhajca trofeje AS Trenčín postúpil do 4. kola víťazstvom v Púchove, výkonom a parádnymi gólmi sa blysol debutant Filip Halgoš.

 
 
 
 
Filip Halgoš (tretí zľava) oslavuje gól v zápase 3. kola Slovnaft Cupu 2016/17 MŠK Púchov - AS Trenčín (0:3). Púchov, 21. septembra 2016.

Aktuálne ôsmy tím fortunaligovej tabuľky pricestoval do Púchova v úlohe favorita a napriek snaživému výkonu domáceho MŠK ju zverenci trénera Ševelu aj naplnili. Vyhrali 3:0, ústrednou postavou bol debutant v základnej zostave AS, iba 18-ročný Filip Halgoš.

V prvom polčase si postavou najmenší muž na ihrisku rutinérsky obhodil protihráča, zamieril a ľavačkou vymietol pravý kút púchovskej bránky. Aby toho nebolo málo, v druhom polčase urobil presne to isté v opačnom garde. Krátke vednie lopty, posunutie vpravo, náprah a nechytateľná strela do šibenice. Dvom exportným gólom spoza šestnástky tlieskal celý púchovský štadión. "Je to úžasný pocit, som rád, že mi tréner dal šancu a že som sa chytil herne aj strelecky. Pre mňa je to obrovský zážitok, užil som si každú minútu na ihrisku, jednoducho famózny zápas," povedal bezprostredne po stretnutí dvojgólový hrdina Filip Halgoš.

Chválou na jeho výkon nešetril ani tréner Ševela. "Som rád, že sa chytili mladí chlapci a najmä Halgoš. Potrebujeme s ním, tak ako aj s ostatnými, trpezlivo pracovať, musia zostať skromní a pokorní a verím, že ich čaká svetlá budúcnosť. Chalani z 18-ky a 19-ky milo prekvapili a ukázali, že s nimi môžeme počítať."

Filip Halgoš zaujal nielen gólmi, ale aj perfektným ovládaním lopty a čítaním hry v strede poľa. Napriek útlej postave v súbojoch pôsobil suverénne a vychádzal z nich ako víťaz. "Samozrejme, fyzicky majú súperi navrch. Ak hrám šikovne, pracujem rýchlo s loptou, viem sa s tým vyrovnať." Pri góloch pálil na bránku raz ľavou, raz pravou. Vyvstáva otázka - pravák alebo ľavák? "Ľavák. Pravou nohou to bol asi životný gól," usmieval sa po zápase.

Po prvej akcii s parádnym zakončením si fanúšikovia na tribúnach povedali - vyšlo mu to. Po druhej bolo jasné, že to nebola iba náhoda. "Na tréningoch trénujem streľbu spoza šestnástky pravidelne. Som šťastný, že mi to tam takto padlo. Pomohol som mužstvu, spoluhráči mi gratulovali na ihrisku, uvidíme, čo bude v autobuse cestou domov. Je to úžasný pocit, ešte si to musím celé v hlave uvedomiť a postupne spracovať," dodal na záver Filip Halgoš.

V zápase proti Púchovu nezastaviteľný, neprehliadnuteľný. Trenčianskemu a slovenskému futbalu vyrastá talent na pohľadanie.